JNT
Logo_EU
Logo_Daphne
Join_The_Net
Sprachauswahl
eu
at
be
bg
cy
cz
de
dk
ee
es
fi
fr
gb
gr
hu
ie
it
lt
lu
lv
mt
nl
pl
pt
ro
se
si
sk
linie_oben
Bun venit în Reţeaua Europeană pentru studiul Traumei

ONG-uri din statele membre UE s-au alăturat în această reţea cu scopul îmbunătăţirii măsurilor de îngrijire acordate femeilor din Europa care suferă în urma violenţei.

Violenţa împotriva femeilor are multe faţete: violenţa domestică, sexuală, violul şi abuzul. O astfel de violenţă poate duce la tulburarea de stres post-traumatic (TSPT). Simptomele sunt complexe şi de multe ori diagnosticate greşit, astfel încât legătura dintre tulburare şi violenţă nu este recunoscută. Cercetări efectuate de către ONG-uri arată că, peste tot în Europa, acest fenomen se întămplă pur simplu din cauza lipsei de informare. Acesta poate fi observat atât în toate grupurile profesionale cât şi în rândul persoanelor afectate.

Obiectivele reţelei sunt:

  •  să stimuleze competenţele din domeniul asistării femeilor care au suferit o traumă,
  • să încurajeze femeile afectate să caute ajutor,
  • să sprijine activitatea ONG-urilor feministe în lupta lor împotriva violenţei bazate pe gen

Membrii reţelei s-au alaturat cu intenţia de a intensifica cooperarea între Poliţie, medicina generală, psihotraumatologie, serviciile sociale şi centrele de consiliere specializate pe violenţa legată de gen.

 


 

Reţeaua este strâns legată de organizaţiile de femei din Europa în combaterea violenţei împotriva femeilor şi colaborează intens cu WAVE – Women Agains Violence Europe.